Gyakorlati információk Ügyfeleinknek

A bérlet futamideje alatt ki köteles az aktuális kormányrendeletben foglalt cégautóadó megfizetésére?

Az aktuális kormányrendeltben foglaltaknak megfelelően a cégautóadó megfizetésére a Determin Flottakezelő Kft. köteles. Ezen adónem tekintetében Ügyfeleinknek sem bevallási, sem pedig fizetése kötelezettsége nem keletkezik, mert a bérleti díjak már tartalmazzák azt.

Mi a teendő:

  • Ha valaki megsérült? Minden esetben hívjon mentőt, és értesítse a rendőrséget. A baleset következtében kialakult helyzetet csak akkor szabad megváltoztatni, ha az a sérült védelme, vagy a forgalom biztonsága érdekében szükséges. A baleset résztvevői a helyszínt ne hagyják el, kivéve, ha elsősegélyre van szükségük.
  • Ha személyi sérülés nem történt, de anyagi kár keletkezett? Minden esetben ki kell tölteni az Európai baleseti bejelentőlapot („kék-sárga formanyomtatvány”), és mindkét félnek alá kell írni. A kitöltésnél kérjük, mindig ügyeljenek az adatok helyességére, és az egyértelmű tények rögzítésére. A baleset helyszínét semmiképp sem szabad elhagyni a baleseti bejelentő lap kitöltését megelőzően, mert az feljelentést von maga után.

A károkozó felelősségét minden esetben írásban ismertesse el (pl. a baleseti bejelentőlap megjegyzés rovatában feltüntetésre kerül: Az okozott kárt elismerem)!

Minden esetben kérjen rendőrségi intézkedést!

Ha van kéznél fényképezőgép, minden esetben készítsenek fotót a baleset helyszínéről!

Minden esetben értesítse a Determin Flottakezelő Kft. vevőszolgálatát!

Mi a teendő külföldi baleset esetén?

  • Külföldi baleset esetén ne írjon alá, és a felelősség bizonyítására ne fogadjon el semmi olyan idegen nyelvű iratot, amelyet nem ért, vagy nem tud lefordítani.
  • Saját érdekében fontos feljegyezni minden olyan információt, amely a későbbiekben megkönnyíti az ügyintézést (pl.: a károkozó külföldi felelősségbiztosítójának a nevét, a birtokában lévő biztosítási zöldkártyájának számát, és érvényességi idejét).
  • Ha a hatósági eljárás súlyosan sérti érdekeit, kérjen segítséget a nagykövetségtől vagy a konzuli szolgálattól.

Minden esetben kérjen rendőri intézkedést!

Minden esetben értesítse a Determin Flottakezelő Kft. vevőszolgálatát!

Mi a teendő abban az esetben, ha a bérelt gépjármű működése nem rendeltetésszerű?

Abban az esetben, ha az Ügyfelünkkel kötött szerződés tartalmaz szervizszolgáltatást a szervizigényt a Determin Flottakezelő Kft. vevőszolgálatán kell bejelenteni. Az igényelt, észlelt hibákat cégünk egyedileg egyezteti a szakszervizekkel, szem előtt tartva, hogy minden esetben csak a szükséges javítások kerüljenek elvégzésre a lehető legkedvezőbb áron. Szükség esetén cseregépjárművet biztosítunk Ügyfeleink részére. Az Önökkel történt egyeztetés alapján cégünk a gépjárműveket bejelenti a szakszervizbe, melynek időpontját és pontos helyszínét minden esetben írásban visszaigazoljuk. Önnek ezen igazolás szerint szükséges megjelennie az adott szervizben, hogy a karbantartási munkák elvégzésre kerüljenek. Minden esetben ellenőrizze, hogy a szervizmunkát követő átvételnél az átadás-átvételi dokumentumon szereplőket betartották, azaz az autót kipróbálva, a javítást elmagyarázva kapja meg. Amennyiben akár a gépkocsival, akár az autóhoz kapcsolódó szerviz szolgáltatással kapcsolatban hiányosságot, vagy hibás javítást észlel, azt a munkalapon kell feltüntetni, és annak egy másolatát a vevőszolgálathoz eljuttatni.

Amennyiben szerződéskötéskor a „hozom-viszem” szolgáltatást is választotta, úgy az autó telephelyről szervizbe, és onnét való visszaszállításáról kollegáink gondoskodnak.

Mikor kerül sor a szezonális gumiabroncs cserére?

A gépjárművek szezonális gumiabroncs cseréjére minden év október-november, valamint március-áprilisban kerül sor, az időjárási viszonyokhoz igazodva. A szezonális gumicserét megelőzően egyeztetjük Önnel a gumiabroncscsere praktikus időpontját. Ezután rendeljük meg a munkát a minősített alvállalkozótól, melynek pontos időpontjáról és helyszínéről írásos visszaigazolást küldünk az Önök részére. A leszerelt gumiabroncsok tárolásáról cégünk gondoskodik, így Önnek csak a visszaigazolt időpontban szükséges az adott szervizben megjelennie.

Milyen üzemanyagkártya választható az adott szolgáltatás keretén belül?

Gépjárművenként 1 db rendszámra szóló OMV CardBusiness, vagy EuroShell üzemanyagkártya igénylésére van lehetőség. Az üzemanyagkártya akár bérelt gépjárművenként eltérő felhasználási jogosultságát Önök határozhatják meg. A kártyahasználat készpénznélküli, kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosít Ügyfeleink számára.

Mikor kerül sor az üzemanyagkártya forgalmának kiszámlázására?

A számla kiállítására az üzemanyagforgalmazó-társaság által kiállított számla kézhezvételét követően kerül sor utólag, havonta egy, vagy két alkalommal. A kártya használatáért külön díjat nem számítunk fel. Az üzemanyag szolgáltatás így tehát nemcsak kedvezményes tankolási lehetőséget, hanem előfinanszírozást is tartalmaz.

Mi a teendő a határozott idejű bérleti szerződés lejártakor?

A futamidő lejártát megelőzően a jármű további sorsát minden esetben egyeztetjük Ügyfeleinkkel. Abban az esetben, ha Ön sem megvásárolni, sem pedig továbbhasználni nem kívánja a bérelt gépjárművet, Önnek csupán egy dolga marad: az előre egyeztetett időpontban és helyszínen visszaszolgáltatni a használt gépjárművet cégünk részére. Ezt követően gondoskodunk a gépjármű értékesítéséről. Az eladási árral kapcsolatosan utólagos elszámolás nem történik.

Természetesen bízunk benne, hogy a használt gépjármű leadásával egyidőben lehetőségünk nyílik átnyújtani a hosszú távú sikeres együttműködésünk zálogát, egy új, tartós bérlet keretén belül bérelt gépjármű indítókulcsát.

Eladó autóink Munkatársaink Széchenyi 2020

Lépjen velünk kapcsolatba...

Bővebb információval, és flottaüzemeltetési ajánlattal kapcsolatos kérdésekben munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

DETERMIN FLOTTAKEZELŐ KFT.

9400 Sopron, Ógabona tér 44-46.
Tel.: +36 99 505 906
Fax: +36 99 505 907
E-mail:

Adószám: 14325162-2-08
Közösségi adószám: HU14325162

MagNet Bank
17600011-00355379-00200004
IBAN: HU80 1760 0011 0035 5379 0020 0004
SWIFT: EHBBHUHS

MagNet Bank EUR
17600011-00355379-10200005
IBAN: HU38 1760 0011 0035 5379 1020 0005
SWIFT: EHBBHUHS