Hasznos információk

Az autókölcsönzés, vagy a flottabérlés nem csupán a nagyvállalatok kiváltsága. A hazai piacon a flottakezelt autók száma dinamikusan növekszik. A kisebb flottával (vagy csupán néhány járművel) rendelkező vállalkozások is egyre inkább felismerik a tartós bérlet előnyeit. Döntésük megkönnyítése érdekében igyekeztünk összegyűjteni azon kérdéseket-válaszokat, melyekkel napi munkánk során a leggyakrabban találkozunk.

Miért érdemes bérelni a gépjárművet?

Könnyen lehetne azt mondani, hogy azért, mert a bérleti díjak áfa része személygépkocsik esetén is visszaigényelhető. Ez igaz, de a kérdés összetettebb.

A tartós bérleti és flottakezelési konstrukció akár egy autó esetében is jelenthet költségmegtakarítást vállalata számára. Munkatársaink nap mint nap azon dolgoznak, hogy a beszerzések és a karbantartások terén a lehető legjobb árat érhessük el országszerte. Így Ön nemcsak kedvezőbb áron juthat hozzá a vállalata működéséhez szükséges gépjárműflottához, hanem költségeket takaríthat meg az üzemeltetés területén is.

A flottabérlet azonban számos pénzügyi előnyt is rejt: vállalata akár jelentős források bevonása nélkül is hozzájuthat az igényelt gépjárműflottához. Mindemellett szól, hogy míg az Önök tulajdonában lévő gépjármű értékvesztése csak hosszú évek során számolható el költségként, addig a bérleti konstrukció esetén a teljes bérleti díj összege leírható az adóalapból. Emellett a gépjárművek szervizelésére elszámolható kilométerenkénti pár forintból tulajdonképpen lehetetlen az autót minden igényt kielégítően karbantartani. Flottakezeléssel kiegészített bérleti konstrukciónk esetén a díjtételben többek között a szervizelés is benne foglaltatik, így valójában ez is adóalapot csökkenti, és meghatározott feltételek mellett az áfa tartalma visszaigényelhető.

Esetleg gondolt már Ön arra, hogy milyen nehézségekkel járhat egy idősödő, heterogén flotta értékesítése a vállalata számára? És vajon sikerülne-e az egész flottára vevőt találni? A cégünk által nyújtott flottaszolgáltatás választása esetén a gépjárművek nem kerülnek az Önök tulajdonába, ezzel megkímélik magukat és vállalatukat az értékesítés adta nehézségektől.

Miért ideális az Ön számára a Determin Flottakezelő Kft-vel történő együttműködés?

Jelentős költségcsökkentést és magas színvonalú, változatos, egyedi igényeknek megfelelően kialakított szolgáltatáscsomagot kínálunk az Ön számára.

Gondolt már Ön arra, hogy mi történne akkor, ha éppen egy a vállalata számára kiemelten fontos üzleti tárgyalásra nem érne oda időben, mert az Ön által használt gépjármű meghibásodik? Ki, és honnan szerzi be, és szervezi meg a téli gumiabroncsok felszerelését? A Determin Flottakezelő Kft. által nyújtott szolgáltatással az ilyen, illetve ehhez hasonló kellemetlenségek elkerülhetővé válnak. Szolgáltatásaink között olyan lehetőségek szerepelnek, melyek a mindennapi használat, valamint a rendkívüli események bekövetkeztekor nyújtanak hasznos és elengedhetetlen segítséget az Ön számára, mint például:24 órás segélyszolgálat biztosítása akár a határainkon túl is, szükség esetén teljes körű kárrendezés biztosítása, stb. Széleskörű szolgáltatáselemeink között olyan egyedi szolgáltatások is megtalálhatóak, mint például külföldre utazás során hólánc biztosítása, statisztikai jelentések stb.. Természetesen mi is ismerjük a mondást, mely szerint: „Ahány ház annyi szokás”, ezért is tettük lehetővé, hogy Ügyfeleink minden esetben egyedileg határozzák meg azt az akár gépjárműveként eltérő szolgáltatáscsomagot, melyre a vállalat működésének hatékonysága érdekében a leginkább szükség van.

Egy darab gépjármű esetében is beszélhetünk flottáról?

Köznapi értelemben a flotta több, mégpedig viszonylag nagyszámú gépjárművet foglal magában. Magyarországon – a flottakereskedelemben érdekeltek szerint – akkor minősül flottának egy céges autópark, ha minimum 5 autóból áll. A Determin Flottakezelő Kft szerint azonban nincs olyan kicsi vállalat, gépjárműflotta, amelynek ne lenne érdemes a cégünk által kínált flottakezelési szolgáltatási formát választania. Minden szolgáltatásunkat egyetlen autó esetén is biztosítjuk Ügyfeleinknek.

Milyen adatokra van szükség a flottaüzemeltetési ajánlat elkészítéséhez?

A flottaüzemeltetési ajánlat készítése szempontjából a tervezett futamidő, illetve futásteljesítmény is jelentős szerepet kap, hiszen a gépjármű maradványértéke, a szerviz, illetve a gumiabroncsok költsége is ezen adatok alapján kerül meghatározásra.

Napi munkánk során azonban gyakran találkozunk olyan esetekkel, hogy az ajánlatkérőnek nincsenek konkrét elképzelései a gépjármű típusát, futamidejét, illetve futásteljesítményét illetően. Ilyen esetben kollégáink szakmai szempontok alapján történő elemzésekkel és kimutatásokkal segítik Önt abban, hogy a vállalata számára a leginkább megfelelő típusú gépjárműflotta kerüljön beszerzésre, a lehető legjobb kondíciók mellett. Ha a rendelkezésre álló magyarországi készletek nem megfelelőek, vállaljuk az autó külföldről való beszerzését és a forgalomba állítás teljes ügyintézését.

Eladó autóink Munkatársaink Széchenyi 2020

Lépjen velünk kapcsolatba...

Bővebb információval, és flottaüzemeltetési ajánlattal kapcsolatos kérdésekben munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

DETERMIN FLOTTAKEZELŐ KFT.

9400 Sopron, Ógabona tér 44-46.
Tel.: +36 99 505 906
Fax: +36 99 505 907
E-mail:

Adószám: 14325162-2-08
Közösségi adószám: HU14325162

MagNet Bank
17600011-00355379-00200004
IBAN: HU80 1760 0011 0035 5379 0020 0004
SWIFT: EHBBHUHS

MagNet Bank EUR
17600011-00355379-10200005
IBAN: HU38 1760 0011 0035 5379 1020 0005
SWIFT: EHBBHUHS